* Внимание! Фактический цвет товара может отличаться от представленного на сайте. Различия зависят от настроек вашего экрана
** Стоимость товара в магазине может отличаться от цен на сайте интернет-магазина!
* Внимание! Фактический цвет товара может отличаться от представленного на сайте. Различия зависят от настроек вашего экрана
** Стоимость товара в магазине может отличаться от цен на сайте интернет-магазина!
Молочна кислота — коректор продуктивності.
Молочна кислота — найбільш широко застосовуваний в ветеринарії препарат, здавна використовується в якості протибродильного засобу передшлунків жуйних і шлунка коней. Вона відноситься до ефективних засобів для дезінфекції повітряного середовища тваринницьких і птахівничих приміщень у вигляді аерозолів, а в поєднанні з йодтриетіленгліколем застосовується для профілактики захворювань органів дихання у телят і респіраторних інфекцій у курчат.
Молочна кислота отримується шляхом зброджування цукровмісної і лактозовмісної сировини молочнокислими бактеріями. Являє собою сиропоподібну безбарвну або злегка жовтувату рідину кислого смаку зі слабким специфічним запахом.
Для ветеринарії молочну кислоту виробляють в концентрації 40%. Змішується в будь-яких співвідношеннях з водою, спиртом, ефіром і гліцерином. Розфасовують молочну кислоту у флакони по 100 мл, 500 мл і каністри по 20 л. Зберігається при температурі від мінус 30 ºС до плюс 45 ºС в добре закупореній тарі, в захищеному від світла місці. Термін придатності 10 років.
Молочна кислота при застосуванні всередину спричиняє протибродильну, антисептичну, подразнюючу дію. Сприяє розслабленню шлункових і кишкових сфінктерів. Пригнічує ріст і розвиток умовно патогенної і гнильної мікрофлори шлунково-кишкового тракту, чим обумовлено зниження утворення токсичних продуктів розпаду органічних речовин в організмі. Покращує обмінні процеси, збуджує діяльність травних залоз і підвищує статеву активність. При зовнішньому застосуванні має дезінфікуючу (10 — 30% розчин), кератолітичну (10% розчин), припікаючу (10 — 40% розчин) дію.
Молочну кислоту використовують для лікування ентеритів, гастритів, тимпанії, метеоризму, при гострому розширенні шлунка, при трихомонозі КРС. Шкірних захворювань — новоутворення, виразкові ураження, розрощення ороговілої частини шкіри, свищ копитного хряща. Для дезінфекції тваринницьких, птахівницьких та виробничих приміщень, обладнання та інвентарю.
Бджолам: проти ворроатозу використовується 10% -ний водний розчин. Для приготування розчину беруть кип’ячену воду, охолоджену до кімнатної температури. Препаратом оббризкують бджіл за допомогою мелкодісперних розпилювачів. Перед обробкою слід прибрати одну-дві рамки з пергою і медом, а потім, по черзі виймають і оббризкують всі рамки з бджолами, розпорошуючи на відстані 30-40 см під кутом, по 8-10 мл на кожен сот. Обробка проводиться навесні двічі, з інтервалом по 10 днів, в період після масового обльоту бджіл і санітарної очитски вуликів. Також двічі проводиться обробка і в осінній період, після відкачування меду і до освіти клубу бджіл. Інтервал такий же - 10 днів. Температура повітря для обробки сімей повинна бути не нижче + 14 ° С.
Для підвищення несучості курей-несучок, виводимості курчат, міцності шкаралупи (зазвичай з початку яйцекладки протягом 3 — 4 міс.) і середньодобового приросту бройлерів в раціон додають молочну кислоту 40% в дозі 0,5 мл на 1 кг корму (500 мл молочної кислоти 40% на 1 тонну корму).
При трихомонозі великої рогатої худоби піхву місцево спринцюють у вигляді 1% теплого водного розчину. Зовнішньо молочну кислоту використовують для обробки виразок шкіри та слизової оболонки, а також для припікання ороговілих наростів, новоутворень, бородавок, мозолів у вигляді 10 — 40% розчинів.
Для дезінфекції повітря пташників у присутності птиці при пуллорозі, тифі, холері, інфекційному ларинготрахеїті, респіраторному мікоплазмозі, а також в інкубаторах розпилюють 20% молочну кислоту у вигляді аерозолю з розрахунку 15 — 20 мл на куб. метр при експозиції 30 — 45 хвилин.
Для профілактики і лікування ентеритів, гастритів з пониженою секреторною функцією, гострого розширення шлунка у коней, тимпанії у жуйних, метеоризмі молочну кислоту 40% застосовують всередину в дозах на одну голову:
коням 8,0 — 35,0 мл;
великій рогатій худобі 12,0 — 40,0 мл;
дрібній рогатій худобі 2,5 — 7,5 мл;
свиням 1,5 — 7,5 мл;
поросятам при гострій діареї (при хронічній не дає ефекту) 0,5 — 1,0 мл;
собакам 0,2 — 2,5 мл;
лисицям і песцям 1,5 — 2,5 мл задають у водному розчині не більше 2% концентрації (1 мл молочної кислоти 40% розчинити в 20 мл води або 5 мл молочної кислоти 40% — в 100 мл води).
При трихомонозі великої рогатої худоби піхву місцево спринцюють у вигляді 1% теплого водного розчину. Зовнішньо молочну кислоту використовують для обробки виразок шкіри та слизової оболонки, а також для припікання ороговілих наростів, новоутворень, бородавок, мозолів у вигляді 10 — 40% розчинів.
Для дезінфекції повітря пташників у присутності птиці при пуллорозі, тифі, холері, інфекційному ларинготрахеїті, респіраторному мікоплазмозі, а також в інкубаторах розпилюють 20% молочну кислоту у вигляді аерозолю з розрахунку 15 — 20 мл на куб. метр при експозиції 30 — 45 хвилин.
Молочна кислота є природним метаболітом обміну речовин і безслідно асимілюється в організмі тварини, приносячи йому користь у вигляді додаткової енергії. Ці властивості зробили молочну кислоту одним з найбільш популярних засобів в тваринництві та птахівництві останнього часу. Понад півстоліття фахівці з годівлі тваринництва і птахівництва займаються введенням в корми підкислюючих агентів, зокрема для збереження заготовлених кормів для тварин. Продукти на основі молочної кислоти використовують для знищення в кормах бактерій (Campylobacter, Salmonella, Pseudemonas), зменшуючи навантаження на імунну систему і стабілізуючи діяльність травної системи. В наслідок чого відбувається підвищення продуктивності, збільшення темпів зростання і щоденні прирости.